تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,475 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,233,521 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 22,867,134 |
اثرات پیشگیریکنندگی عصاره میوه عناب (زیزیفوس جوجوبا) از استئاتوز کبد در موشهای صحرایی تغذیه شده با جیره پرچرب | ||
پاتوبیولوژی مقایسه ای | ||
مقاله 3، دوره 13، شماره 4(پیاپی 55)، بهمن 1395، صفحه 2037-2050 اصل مقاله (600.41 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسنده | ||
شهرام علیپوربرزگر، بهرام عمواوغلیتبریزی . | ||
. | ||
چکیده | ||
هدف از این مطالعه، بررسی اثرات پیشگیریکنندگی عصاره میوه عناب از ایجاد کبد چرب ایجاد شده در اثر رژیم غذایی پرچرب در موشهای صحرایی بود. بدین منظور 80 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 4 گروه برابر شامل: 1-گروه شاهد سالم، 2-گروه تغذیه باجیره پرچرب، 3-گروه تغذیه با جیره پرچرب بهعلاوه درمان با کلوفیبرات (mg/kg320) و 4-گروه تغذیه با جیره پرچرب بهعلاوه تیمار با عصاره میوه عناب (mg/kg 200) تقسیم شدند. کبد چرب به وسیله امولسیون پرچرب (ml/kg10) ایجاد شد. گروهها از لحاظ تغییرات شاخصهای سرمی آسیب بافت کبد، فعالیت آنتیاکسیداتیوی کبد و تغییرات آسیبشناسی بافتی آن مورد مقایسه قرار گرفتند. سطح سرمی آنزیمهای شاخص عملکرد کبد در گروه تغذیه با جیره پرچرب در مقایسه با گروه شاهد به طور معنیداری (01/0P<) افزایش و فعالیت آنتیاکسیدانهای کبد به طور معنیداری (01/0P<) کاهش یافت. در گروه تیمار با عصاره میوه عناب، مقادیر افزایش یافته آنزیمهای شاخص عملکرد کبد و بیلیروبین تام سرم بهطور معنیداری (01/0P<) کاهش و مقادیر کاهشیافته پروتئین تام و آلبومین سرم بهطور معنیداری (01/0P<) افزایش یافت. همچنین، در این گروه عصاره میوه عناب به طور معنیداری (01/0P<) فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی کبد را بهبود بخشید و میزان مالوندی-آلدئید کبد را به طور معنیداری (01/0P<) کاهش داد. از لحاظ آسیبشناسی نیز تغییرات بافتی کبد همراستا با یافتههای بیوشمیایی بود. نتایج مطالعه نشان داد تاثیر عصاره میوه عناب در پیشگیری از کبد چرب در موشهای صحرایی متعاقب تغذیه با جیره پرچرب از طریق افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی اعمال میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
کبد چرب؛ عناب؛ آنتیاکسیدان؛ موش صحرایی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 979 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 571 |