تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,476 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,291,199 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 22,943,338 |
طراحی الگوی بکارگیری کشاورزی ارگانیک در بهبود امنیت غذایی از دیدگاه کارشناسان استان فارس (ابعاد اجتماعی و اقتصادی) | ||
پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی | ||
مقاله 1، دوره 9، شماره 1 - شماره پیاپی 33، فروردین 1395، صفحه 1-14 اصل مقاله (648.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
چکیده | ||
با توجه به مشکلات زیست محیطی و نیاز فوری به امنیت غذایی، زمان آن رسیده است که به کشاورزی ارگانیک به منظور بهبود امنیت غذایی در ایران توجه گردد. این پژوهش با هدف طراحی الگوی بکارگیری کشاورزی ارگانیک در راستای بهبود امنیت غذایی از دیدگاه کارشناسان استان فارس انجام گرفته است. جامعه آماری این تحقیق، شامل 110 نفر از از کارشناسان زراعت و اصلاح نباتات سازمان جهاد کشاورزی میباشد که به صورت سرشماری مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار تحقیق پرسشنامه است که از طریق مصاحبه تکمیل گردید. روایی پرسشنامه با استفاده از نظرات متخصصان و پایایی آن از طریق ضریب آلفای کرونباخ (949/0 – 724/0) با استفاده از نرم افزار SPSSV16مورد تأیید قرار گرفت. نتایج تحقیق حاکی از آن است که میزان امنیت غذایی از دیدگاه اکثر کارشناسان در سطح کم (5/65%) میباشد. همچنین برآورد ضرایب رگرسیونی استاندارد شده مسیرها نشان داد که بیشترین تأثیر مربوط به اثر قابلیت درآمدزایی کشاورزی ارگانیک بر روی بهبود امنیت غذایی با مقدار 507/0، قابلیت ظرفیت سازی با مقدار 491/0 و قابلیت اشتغال زایی با مقدار 423/0 بود. بنابراین نتایج، بایستی تحقیقات کاربردی و برنامههای اجرایی در درازمدت در راستای این ابعاد از کشاورزی ارگانیک صورت گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
امنیت غذایی؛ کشاورزی ارگانیک؛ استان فارس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 380 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 383 |