تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,475 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,240,226 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 22,885,106 |
بررسی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی خمیر کاغذ کرافت تهیه شده از سرشاخههای چنار در منطقه جلگه آستارا | ||
تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده | ||
مقاله 2، دوره 7، شماره 3 - شماره پیاپی 25، آبان 1395، صفحه 15-30 اصل مقاله (947.55 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
آرش فرجپور رودسری 1؛ شیما سهرابنژاد2 | ||
1استادیار گروه مهندسی صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا، آستارا، ایران. | ||
2دانشآموخته کارشناسیارشد گروه مهندسی صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد آستارا، آستارا، ایران. | ||
چکیده | ||
پژوهش حاضر با هدف بررسی خصوصیات مکانیکی و فیزیکی کاغذهای تولید شده از سرشاخههای درخت چنار بهعنوان یک منبع سلولزی انجام شده است. در این مطالعه از سرشاخههای درخت چنار منطقه جلگه آستارا و همچنین از فرآیند پخت کرافت استفاده شد. برای انجام فرآیند پخت از ماده شیمیایی سود سوزآور در سطح متغیر 10، 14، 16، 18 و 20 درصد بر مبنای وزن خشک خردهچوبهای درخت چنار استفاده شد. همچنین زمان پخت نیز در سه سطح زمانی60 ، 80 و 100 دقیقه در نظر گرفته شد. درجه حرارت پخت و میزان سولفیدیته در همه حالتهای پخت در یک سطح ثابت بهترتیب 165 درجه سانتیگراد و 25 درصد بود و نسبت مایع پخت به خردهچوب درخت چنار نیز بر مبنای استاندارد دایجستر آزمایشگاهی 8 به 1 بود. همچنین برای تهیه کاغذ دستساز، خمیرها تا رسیدن به درجه روانی حدود 25±350 میلیلیتر پالایش شدند. از خمیر کاغذهای پالایش شده کاغذ دستساز 60 گرمی تهیه و خواص مقاومتی و مکانیکی آنها اندازهگیری شد. تجزیه و تحلیل آماری ویژگیهای کاغذ دستساز بر اساس آزمون فاکتوریل طرح کاملا تصادفی و ویژگیهای مقاومتی کاغذ دستساز از جدول تجزیه واریانس یکطرفه و برای گروهبندی میانگینها از آزمون دانکن استفاده شد. خصوصیات مقاومتی خمیر کرافت تهیه شده شامل شاخص ترکیدن، شاخص کششی، شاخص تاخوردگی، شاخص پارگی و درجه روشنی بهترتیب برابر (kPam2/g) 5/55، (N.m/g) 10082، (n) 55، (mNm2/g) 6/53 و (%) 53/32 بود. | ||
کلیدواژهها | ||
آستارا؛ خمیرکاغذ کرافت؛ خصوصیات فیزیکی و مکانیکی؛ سرشاخههای چنار؛ سلولز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 169 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 115 |