تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,475 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,231,923 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 22,864,872 |
شناسایی ترکیبات شیمیایی موجود در ساقه برنج به روش کروماتوگرافی گازی- طیفسنجی جرمی | ||
تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده | ||
مقاله 5، دوره 7، شماره 3 - شماره پیاپی 25، آبان 1395، صفحه 63-74 اصل مقاله (601.47 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مجید کیائی ؛ رامین ویسی | ||
دانشیار گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، چالوس، ایران. | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، ترکیبات شیمیایی موجود در مواد استخراجی ساقه سه رقم مختلف برنج هاشمی، امراللهی و ندا در شالیزارهای استان مازندران با استفاده از کروماتوگرافی گازی- طیفسنجی جرمی مورد بررسی قرار گرفت. نمونههای برنج بر اساس استاندارد TAPPI به آرد تبدیل شده و از روش سوکسله و با استفاده از حلال استن جهت تعیین مواد استخراجی استفاده گردید. ترکیبات شیمیایی موجود در مواد استخراجی توسط روش کروماتوگرافی گازی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که 8 ترکیب برای رقمهای امرالهی و هاشمی و 14 ترکیب برای رقم ندا شناسایی شد که فراوانترین مقدار ترکیبات شیمیایی موجود در مواد استخراجی ساقه برنج با رقمهای امرالهی، هاشمی و ندا بهترتیب مربوط به ان-بوتیل فرمامید، 4-هیدروکسی-4-متیل-2-پنتانون و 2-پنتانون است. سه ترکیب بنزن، تترادکان و 1-2 بنزن دی کربوکسیلک اسید ترکیبات مشترک در ساقه سه رقم برنج مورد مطالعه بود. به طوری که مقدار سه ترکیب اخیر در رقم هاشمی نسبت به سایر ارقام بیشتر بود. علاوه بر سه ترکیب یاد شده، ترکیب 4-هیدروکسی-4-متیل-2-پنتانون در رقمهای امراللهی و هاشمی مشترک بوده که درصد این ترکیب در رقم هاشمی بیشتر از رقم امراللهی است. همچنین دو ترکیب اسید استیک و ان-هگزادکانوئیک در ارقام هاشمی و ندا مشترک است. ترکیب مشترک در مواد استخراجی ساقه برنج با ارقام امراللهی و ندا وجود نداشته است. | ||
کلیدواژهها | ||
ترکیبات شیمیایی؛ ساقه برنج؛ طیفسنجی جرمی؛ کروماتوگرافی گازی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 197 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 658 |