تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,475 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,232,005 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 22,865,201 |
اثر پوشش خوراکی بر پایه نشاسته حاوی عصاره چویر بر فعالیت ضد میکروبی در فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان در طول دوره نگهداری | ||
پاتوبیولوژی مقایسه ای | ||
مقاله 5، دوره 16، شماره2 - شماره پیاپی 65، شهریور 1398، صفحه 2827-2834 اصل مقاله (895.19 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
فاطمه فخری1؛ حامد اهری2؛ مریم عطایی 3 | ||
1کارشناس ارشد گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران | ||
2دانشیار گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران | ||
3استادیار دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
در سالهای اخیر تمایل به استفاده از فیلمها و پوششهای خوراکی زیست تخریبپذیر در بسته بندی مواد غذایی رو به افزایش بوده است. این بستهبندیها مزایای مختلفی مانند زیست تخریبپذیری و حمل افزودنیهای غذایی مانند آنتی اکسیدانها، ترکیبات ضد میکروبی، رنگها و مواد مغذی را دارند. هدف از این مطالعه بررسی اثر پوشش خوراکی بر پایه نشاسته همراه با عصاره چویر بر فعالیت ضد میکروبی و کیفیت فیزیکوشیمیایی فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان در طول دوره نگهداری می باشد. عصاره چویر را در رقتهای صفر، 1، 5/1 ،2 و3 درصد به پوشش خوراکی نشاستهای اضافه گردید. تکههای ماهی قزلآلای رنگین کمان را در رقتها غوطهور ساخته و در یخچال در دمای 0C4 نگهداری شد و طی روزهای صفر، 3، 6، 9 و 12 آزمونهای میکروبی و سرمادوست، pH، هانترلب، اندیس پراکسید، روی نمونهها انجام شد. شمارش کلی میکروبی و سرمادوست نیز انجام گرفت. تجزیه شیمیایی اسانس با استفاده از دستگاه GC/MS منجر به شناسایی 9 ترکیب با مجموع 85/96% شد که شامل اوسیمن، آلفا ـ پینن، ترانس ـ بتا ـ اوسیمن و بورنیل استات بود. نتایج آزمونهای انجام گرفته بر روی پوشش خوراکی نشان داد شمارش کلی میکروبی و شمارش کپک و مخمر در نمونههای دارای عصاره چویر منفی بوده است. بررسیها نشان داد افزایش غلظت عصاره در پوشش خوراکی منجر به کاهش روند افزایشی شمارش کلی میکروبی و شمارش باکتریهای سرمادوست، در نمونه فیله ماهی قزلآلای رنگین کمان شده است. نتایج بدست آمده بیانگر خصوصیات ضد میکروبـی و آنتی اکسیدانی عصاره چویر بوده که افزودن آن به بستهبندی بر پـایه نشاسته باعث افزایش طول مدت نگهداری فیله ماهی قزلآلا با حفظ کیفیت میکروبی و فیزیکوشیمیایی میباشد بنابراین میتوان از این گیاه به عنوان نگهدارنده و جایگزینی برای نگهدارندههای شیمیایی در مواد غذایی استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
پوشش خوراکی؛ نشاسته؛ چویر؛ ماهی قزلآلای رنگین کمان | ||
مراجع | ||
Buege, J.A., Aust, S.D. (1978)Microsomal lipid peroxidation methods. Meth in enzym; 52, 302-310. 2. Cutter, C.N. (2006)Opportunities for bio-based packaging technologies to improve the quality and safety of fresh and further processed muscle foods. Meat Scie; 74, 131–142. 3. Chiumarelli, M., Hubinger, M. (2012) Stability, solubility, mechanical and barrier properties of cassava starch – Carnauba wax edible coatings to preserve fresh-cut apples. Food Hydro; 28(1), 59-67. 4. Embuscado, M.E., Huber, K.C. (2009)Edible films and coatings for food applications: Springer;.222 5. Fakhouri, F.M., Martelli, S.M., Caon, T., Velasco, J.I.,Mei, L.H.I. (2015)Edible films and coatings based on starch/gelatin: Film properties and effect of coatings on quality of refrigerated Red Crimson grapes. Posth Bioy and Tech; 109, 57-64. 6. Ghasemi Pirbaluti, A., Siahpoosh, A., Setayesh, M., Carker, L. (2016)Antioxidant Activity, Total Phenolic and Flavonoid Contents of Some Medicinal and Aromatic Plants Used as Herbal Teas and Condiments in Iran. J med food.; 17(10), 1151-1157. 7. Low, L.K., (1978)Determination of peroxide value, in H. Hasegawa (Ed), Laboratory manual on analytical methods and procedures for fish and fish products (pp. C7, 1-C7, 3). Singapore: Marine fisheries Research Department, southeast Asian Fisheries Development Center;45-65 8. Lekjing, S.A.(2016)chitosan-based coating with or without clove oil extends the shelf life of cooked pork sausages in refrigerated storage,angulata Collected from West Parts of Iran, Meat sci; 111, 192-197. 9. Songsaeng, S., Sophanodora, P., Kaewsrithong, J., Ohshima, T. (2010)Quality changes in oyster (crassostrea belcheri) during frozen storage as affected by freezing and antioxidant. Food chem; 1 2 3, 286-290. 10. Sathivel, S., Liu, Q., Huang, J., Prinyawiwatkul, W. (2007)The influence of chitosan glazing on the quality of skinless pink salmon (Oncorhynchus gorbuscha) fillets during frozen storage. J Food Eng.; 83(3), 366-373. 11. Tharanathan, R.(2003) Biodegradable films and composite coatings: past, present and future. Trendsin food sci & tech; 14(3), 71-78. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 282 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 350 |