تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,475 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,231,249 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 22,863,941 |
تاثیر مصرف خوراکی نانو سیلور روی بازده تولید، برخی فراسنجه های خونی و بیوشیمیایی سرم در جوجه گوشتی | ||
پاتوبیولوژی مقایسه ای | ||
دوره 18، شماره 2 - شماره پیاپی 73، شهریور 1400، صفحه 3543-3554 اصل مقاله (824.98 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمد رحیمی 1؛ محبوبه طالبی مهردار 2 | ||
1گروه بیوشیمی دانشگاه پیام نور استان تهران | ||
2استاد گروه بیوشیمی دانشگاه پیام نور استان تهران | ||
چکیده | ||
از دیرباز تاکنون نقره به علت خواص ضد باکتریایی خود شهرت یافته است. در واقع نانوذرات نقره به علت رهایش یون نقره چنین خاصیتی را علیه باکتریهای هوازی و بیهوازی از خود نشان میدهند و بعنوان افزودنی در جیره طیور کاربرد وسیع دارد. در مورد اثرات ضد باکتریایی این ترکیب پژوهشها نتایج ضد و نقیضی را عنوان می کنند که حاکی از اثرات مفید ضد باکتریایی نیست. به منظور این پژوهش روی240 قطعه جوجه نر یک روزه که به شش گروه با چهار تکرار تقسیم شدند انجام شد. گروه مورد آزمایش عبارت بودند از: جیره شاهد( بدون افزودنی)، جیره حاوی ppm 10 آنتی بیوتیک آویلامایسین، جیره حاوی 400 میلی لیتر نانو ذرات نقره در هر تن خوراک، جیره حاوی 800 میلی لیتر نانو ذرات نقره در هر تن خوراک، جیره حاوی 400 میلی لیتر نانو ذرات نقره در هر متر مکعب آب آشامیدنی، جیره حاوی 800 میلی لیتر نانو ذرات نقره در هر متر مکعب آب آشامیدنی و به بررسی تأثیر نانوذرات نقره بر فاکتور رشد و بازده بدن و برخی فراسنجه های خونی و سرمی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش (ایلئوم) جوجههای گوشتی و مقایسه اثرات ضد باکتریایی و محرک رشد آن با آنتیبیوتیک آویلامایسین پرداخته شد. نتایج حاکی از افزایش معنیدار (05/0> P) مونوسیتها و مصرف خوراک جوجهها و افزایش جمعیت کلستریدیومها و کاهش معنی دار غلظت تری گلیسرید در گروه 800 میلی لیترنانو ذرات نقره در جیره و آب بود(05/0> P) ولی تاثیر آن بر افزایش وزن جوجهها و ضریب تبدیل غذایی آنها معنیدار نبود. به نظر میرسد نانوذرات نقره بر خلاف آن چه تصور می شود به عنوان یک افزودنی محرک رشد برای کنترل باکتریهای مضر در دستگاه گوارش طیور و تقویت سیستم ایمنی، افزایش ضریب تبدیل غذایی جوجه های گوشتی مناسب نیست. | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه گوشتی؛ فراسنجههای خونی و سرمی؛ سیستم ایمنی؛ نانو ذرات نقره | ||
مراجع | ||
2.Wakeman, G. W. 2005. AGP alternatives- part II. Dietary strategies to influence bacterial microflora. World Poultry 21: 28-29 3.Percival, S L, P. G. Bowler and D. Russell. 2018. Bacterial resistance to silver in wound care. Journal of Hospital Infection 60: 1–7 4.Sondi, I. and S. B. Sondi. 2019. Silver nanoparticles as antimicrobial agent: a case study on E. coli as a model for gram-negative bacteria. Journal of Colloid and Interface Science 275: 77–182 5.Hoet, P. H., I. Bruske-Hohlfeld and O. V. Salata. 2004. Nanoparticles-known and unknown health risks. Journal of Nanobiotechnology 2: 12-14 6.Hollinger, M. A. 2020. Toxicological aspects of topical silver pharmaceuticals. Critical Review Toxicology 26:255–60 7.Benn, T. M. and P. Westerhoff. 2008. Nanoparticle silver released into water from commercially available sock fabrics. Environmental Science and Technology 42: 4133-4139 8.Zargaran esfahani, H., S. D. Sharifi, A. Barin, and A. Afzalzadeh. 2010. Influence of Silver Nanoparticles on Performance and Carcass Properties of Broiler Chicks. Iranian Journal of Animal science 41:137-141(In Persian). 9.Sawosz, E., M. Binek, M. Grodzik, S. P. Ziellin, M. Szmidt, T. Niemiec and A. Chwaiibog . 2017. Influence of hydrocolloidal silver nanoparticles on gastrointestinal microflora and morphology of enterocytes of quails. Archives of Animal Nutrition 61: 444 – 451 10.Grudzien, M. and E. Sawosz. 2019. The influence of silver nanoparticles on chick embryo development and bursa Fabricius morphology. Journal of Animal Feed and Science 15: 111 – 115
12.Wakeman, G. W. 2016. AGP alternatives- part II. Dietary strategies to influence bacterial microflora. World Poultry 21: 28-29 13.Khosravi, A., F. Boldaji, B. Dastar and S. Hasani. 2017. The Use of Some Feed Additives as Growth Promoter in Broilers Nutrition. International Journal of Poultry Science 7: 1095-1099 14.Sondi, I. and S. B. Sondi. 2015. Silver nanoparticles as antimicrobial agent: a case study on E. coli as a model for gram-negative bacteria. Journal of Colloid and Interface Science 275: 77–182 15.Hoet, P. H., I. Bruske-Hohlfeld and O. V. Salata. 2004. Nanoparticles-known and unknown health risks. Journal of Nanobiotechnology 2: 12-14 16.Vincent, C.H. The direct or breed method for counting bacteria in tomato catsup pulp or paste. Journal of bacteriology. 3(2). 16.Sawosz, E., M. Binek, M. Grodzik, S. P. Ziellin, M. Szmidt, T. Niemiec and A. Chwaiibog . 2010. Influence of hydrocolloidal silver nanoparticles on gastrointestinal microflora and morphology of enterocytes of quails. Archives of Animal Nutrition 61: 444 – 451 17.Atiyeh, B. S., M. Costagliola, S.N. Hayek, and S. A. Dibo. 2018. Effect of silver on burn wound infection control and healing. Review of the Literature Burns 33: 139–148. 18.Fondevila M., R. Herrer, M. C. Casallasa, L. Abeciaa, J. J. Duchab. 2020. Silver nanoparticles as a potential antimicrobial additive for weaned pigs. Animal Feed Science and Technology 150: 259-269 19.Hoet, P. H., I. Bruske-Hohlfeld and O. V. Salata. 2004. Nanoparticles-known and unknown health risks. Journal of Nanobiotechnology 2: 12-14 20.Scott, D. F. and P. D. Michael. 1987. Sub- therapeutic levels of antibiotics in poultry feeds and their effects on weight gain, feed efficiency, and bacterial cholyltaurine hydrolase activity. Applied Environmental microbiology 331-336. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 282 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 91 |