تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,079 |
تعداد مقالات | 19,525 |
تعداد مشاهده مقاله | 22,890,517 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 21,126,145 |
تأثیر سوختهای زیستی بر امنیت غذایی در کشورهای خاورمیانه | ||
اقتصاد کاربردی | ||
دوره 12، شماره 40 (بهار 1401)، خرداد 1401، صفحه 81-94 اصل مقاله (798.29 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/jae.2022.66685.1417 | ||
نویسندگان | ||
ابراهیم باباخانی؛ رضا رستمیان ![]() | ||
گروه اقتصاد کشاورزی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران | ||
چکیده | ||
امروزه، کشورها به سمت تولید سوختهای زیستی از مواد غذایی روی آوردهاند که ممکن است امنیت غذایی را تهدید کند. این مطالعه با هدف تأثیر سوختهای زیستی و امنیت غذایی در کشورهای خاورمیانه انجام شد. در این مطالعه وضعیت امنیت غذایی و تولید سوختهای زیستی در تمامی کشورهای خاورمیانه در طی سالهای 2000 تا 2019 با کمک نرمافزار Eviews تحلیل شدند. برای بررسی رابطه بین امنیت غذایی و سوخت زیستی از روشهای دادههای پنل، از روش پیشرفته و پویای دادههای تابلویی گشتاورهای تعمیمیافته (GMM)، استفاده شد. افزایش یک درصدی اعتبار به بخش کشاورزی و خسارت انتشار دیاکسید کربن به ترتیب منجر به افزایش 081/0 درصدی و 393/1 درصدی در امنیت غذایی شد. یافتهها همچنین نشان داد که سوختهای زیستی بر ابعاد موجود بودن غذا و دسترسی به غذا در کشورهای خاورمیانه تأثیر منفی (p<0.01) و بر پایداری دریافت غذا و بهرهمندی غذایی تأثیر مثبت و معنیداری داشت (p<0.01). رشد جمعیت بر موجود بودن غذا، دسترسی به غذا و پایداری دریافت غذا در کشورهای خاورمیانه تأثیر منفی و معنادار داشت (p<0.01). درمجموع، سوختهای زیستی تأثیر مثبتی بر موجود بودن غذا و دسترسی به غذا و تأثیر منفیای بر پایداری دریافت غذا و بهرهمندی غذایی در کشورهای خاورمیانه دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
امنیت غذایی؛ خاورمیانه؛ سوخت زیستی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 219 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 130 |