تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,475 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,226,149 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 22,857,283 |
عامل های موثر بر قابلیت نوآوری خط مشی شرکت های فعال دولتی و خصوصی صنایع غذایی با رویکرد EFA | ||
خطمشیگذاری عمومی در مدیریت | ||
دوره 13، شماره 48، بهمن 1401، صفحه 1-15 اصل مقاله (4.91 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.30495/ijpa.2022.67560.10901 | ||
نویسندگان | ||
خدیجه بهرامی 1؛ هوشنگ تقی زاده 2؛ مرتضی هنرمندعظیمی 2 | ||
1دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی، گروه مدیریت، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | ||
2گروه مدیریت، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
زمینه: قابلیت نوآوری به مجموعه کاملی از ویژگی های سازمان اشاره دارد که استراتژی های نوآوری را تسهیل میکند و صنایع غذایی از مهمترین شاخه های اقتصاد ملی هر کشور است و نقشی محوری در فرآوری مواد خام کشاورزی و تامین مواد غذایی ایفا میکند. هدف: این پژوهش با هدف تعیین عامل های موثر بر قابلیت نوآوری خطمشی شرکتهای دولتی و خصوصی فعال در حوزه صنعت غذایی ارومیه، با رویکرد تحلیلی به تعیین و دسته بندی مولفهها پرداخته است و پژوهش حاضر از حیث هدف، از نوع تحقیقات کاربردی میباشد. روشها: پژوهش حاضر از لحاظ گرد آوری داده ها از نوع توصیفی- تحلیلی و از حیث روش میدانی است. جامعه آماری تحقیق شامل 221 شرکت در زمینه صنایع غذایی میباشد که حجم نمونه طبق فرمول کوکران143 شرکت بدست آمده است. ابزار تحقیق، پرسشنامه میباشد که روایی محتوایی و پایایی آن مورد سنجش و تایید قرار گرفته شده است. به منظور شناسایی عامل های موثر بر قابلیت نوآوری خط مشی شرکتهای مورد پژوهش، محاسبات آماری، کمّیسازی متغیرهای تحقیق و تحلیل عاملی اکتشافی از نرم استفاده شده است. SPSSافزار یافته ها: یافتههای حاصل از آزمون برازش نمونه بر اساس شاخص بارتلت و کفایت نمونه برابر با 0.891 بوده و ضریب اشتراکات استخراجی برای تمامی ابعاد بیشتر از 0.5 بدست آمده و درصد واریانس تجمیعی تبیین شده عوامل موثر 60.340 درصد بوده است. نتیجهگیری: طبق نتایج، عوامل موثر بر قابلیت نوآوری در سه عامل؛ نوآوری تولیدی، فرایندی و اداری دستهبندی شده و برای هر عامل به ترتیب از شاخصهای هفتگانه، ششگانه، و چهارگانه بهرهمند شدیم. همچنین توصیه های کاربردی در هر سه بعد به طور مجزا به شرکت های صنایع غذایی ارومیه ارائه شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
تحلیل عاملی اکتشافی؛ صنایع غذایی؛ نوآوری تولیدی؛ نوآوری فرآیندی؛ نوآوری اداری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 384 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 342 |