تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,475 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,226,552 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 22,857,782 |
بررسی خصوصیات اسانس پوست واریته های مختلف لیموترش خارگی (Citrus limon) استخراج شده به روش تقطیر با آب | ||
علوم غذایی و تغذیه | ||
مقاله 9، دوره 11، زمستان 92، دی 1392، صفحه 75-89 اصل مقاله (1.25 M) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی - پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهسا مؤیدی 1؛ محمد تقی گلمکانی2؛ سارا موحد3 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین- پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین، ایران | ||
2استادیار دانشگاه شیراز، گروه علوم و صنایع غذایی، شیراز، ایران | ||
3استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین- پیشوا، گروه علوم و صنایع غذایی، ورامین، ایران | ||
چکیده | ||
مقدمه: اسانس لیموترش یک ترکیب پیچیده آلی است که به عنوان طعم دهنده در بسیاری از مواد غذایی نظیر نوشیدنی ها کاربرد فراوانی دارد. مواد و روشها: در این مطالعه از روش تقطیر با آب به وسیله الکترومنتل به منظور استخراج اسانس از پوست دو واریته لیموترش خارگی (Citrus limon)، واریتههای لیسبون و یورکا استفاده گردید و سینتیک استخراج، بازدهی، ترکیبات تشکیل دهنده و ثابتهای فیزیکی اسانس، میزان انرژی مصرفی و مباحث زیست محیطی (دی اکسید کربن آزاد شده در محیط) مورد بحث و بررسی قرار گرفتند. یافتهها: میزان اسانس استخراج شده از واریتههای لیسبون و یورکا به ترتیب، 14/0±22/1% و 14/0±18/1% وزنی-وزنی بود. میان ثابتهای فیزیکی (ضریب شکست، وزن مخصوص و رنگ) اسانسهای استخراج شده از پوست هر دو واریته لیموترش خارگی تفاوت معنیداری وجود نداشت. همچنین، بین میزان انرژی مصرفی برای هر دو واریته لیسبون و یورکا (67/0کیلو وات ساعت) تفاوت معنیداری مشاهده نگردید. ترکیبات اسانسهای استخراج شده با دستگاه کروماتوگرافی گازی/ طیف سنج جرمی مورد شناسایی قرار گرفتند. لیمونن، اصلیترین ترکیب موجود در اسانس واریته لیسبون (69/4±24/66%) و واریته یورکا (20/4±40/59%) بود. نتیجهگیری: به شکل کلی، از لحاظ کمی و کیفی نیز تفاوت معنیداری میان ترکیبات اصلی اسانسهای استخراج شده از واریتههای لیسبون و یورکا وجود نداشت. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ استخراج؛ تقطیر با آب؛ کلونجر؛ لیموترش خارگی | ||
مراجع | ||
انصاری، خ. (1389). میوههای گرمسیری و نیمه گرمسیری. انتشارات برگ فردوس، قم، صفحه 83. بی نام. (1378). اسانسها - روش عمومی تجزیه و شناسایی اجزاء توسط دستگاه گازکروماتوگرافی با ستون پرشده. مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استاندارد ملی ایران، شماره 5192، چاپ اول. بی نام. (1382). اسانسها – اندازه گیری چگالی نسبی در دمای 20 درجه سلسیوس - روش آزمون. مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استاندارد ملی ایران، شماره 9-2274، چاپ اول. بی نام. (1382). اسانسها- اندازهگیری ضریب شکست- روش آزمون. مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، استاندارد ملی ایران، شماره 6-2274، چاپ اول. فرزاد، م. (1389). پرورش و باغداری مرکبات (کاشت، داشت و برداشت) آفات، امراض، کنهها، چیدن و نگهداری. انتشارات آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، صفحه 62. AACC. (1983). Approved Methods of the American Association of Cereal Chemists. 8th ed. Salem, MA: Library of Congress. Afshari-Jouybari, H. & Farahnaky, A. (2011). Evaluation of Photoshop software potential for food colorimetry. Journal of Food Engineering, 106, 170-175. Ahmad, J. & Langrish, T. A. G. (2012). Optimisation of total phenolic acids extraction from mandarin peels using microwave energy: The importance of the Maillard reaction. Journal of Food Engineering, 109, 162-174. Bennici, A. & Tani, C. (2004). Anatomical and ultrastructural study of the secretory cavity development of Citrus sinensis and Citrus limon: evaluation of schizolysigenous ontogeny. Flora, 199, 464-475.
Campelo, L. M. L., De Almeida, A. A. C., De Freitas, R. L. M., Cerqueira, G. S., De Sousa, G. F., Saldanha, G. B., Feitosa, C. M. & De Freitas, R. M. (2011). Antioxidant and Antinociceptive Effects of Citrus limon Essential Oil in Mice. Journal of Biomedicine and Biotechnology, 2011, 1-8.
Dugo, G. & Di Giacomo, A. (2002). Citrus The Genus Citrus. Taylor & Francis Group, pp. 1, 63, 115, 179, 539.
Espina, L., Somolinos, M., Loran, S., Conchello, P., Garcia, D. & Pagan, R. (2011). Chemical composition of commercial Citrus fruit essential oils and evaluation of their antimicrobial activity acting alone or in combined processes. Food Control, 22, 896-902.
Ferhat, M. A., Meklati, B. Y., Smadja, J. & Chemat, F. (2006). An improved microwave Clevenger apparatus for distillation of essential from orange peel. Journal of Chromatography A, 1112, 121-126.
Fuselli, S. R., Garcia de la Rosa, S. B., Eguaras, M. J. & Fritz, R. (2008). Chemical composition and antimicrobial activity of Citrus essences on honeybee bacterial pathogen Paenibacillus larvae, the causal agent of American foulbrood. World Journal Microbiol Biotechnol, 24, 2067-2072.
Gavahian, M., Farahnaky, A., Javidnia, K. & Majzoobi, M. (2012). Comparison of ohmic-assisted hydrodistillation with traditional hydrodistillation for the extraction of essential oils from Thymus vulgaris L. Innovative Food Science and Emerging Technologies, 14, 85-91.
Golmakani, M. T. & Rezaei, K. (2008a). Comparison of microwave-assisted hydrodistillation with the traditional hydrodistillation method in the extraction of essential oils from Thymus vulgaris L. Food Chemistry, 109, 925-930.
Golmakani, M. T. & Rezaei, K. (2008b). Microwave-assisted hydrodistillation of essential oils from Zataria multiflora Boiss. European Journal of Lipid Science and Technology, 110, 448-454.
Gonzalez-Molina, E., Dominguez-Perles, R., Moreno, D. A. & Garcia-Viguera, C. (2010). Natural bioactive compounds of Citrus limon for food and health. Journal of Pharmaceutical and Biomedical Analysis, 51, 327-345.
Kekelidze, N. A., Lomidze, E. P. & Yanikashvili, H. I. (1989). Analysis of terpen variation in leaves and fruits of citrus unshiu Marc. during otogenessis. Journal of flavor fragrance, 4, 37-41.
Khan, I. A. (2008). Citrus Genetics, Breeding and Biotechnology. UK by Biddles Ltd, Kings Lynn. pp. 1-2.
Kinoshita, K., Sakai, H. & Hirao, Y. (1959). Crystalline terpineol form oil of citrus umshiu. Journal of Hoshi Yakka Daigaky Kiyo, 8, 11-13.
Lucchesi, M. E., Chemat, F. & Smadja, J. (2004). Solvent-free microwave extraction of essential oil from aromatic herbs: Comparison with conventional hydrodistillation. Journal of Chromatography A, 1043, 323-327.
Ma, C. H., Liu, T. T., Yang, L., Zu, Y. G., Chen, X., Zhang, L., Zhang, Y. & Zhao, Ch. (2011). Ionic liquid-based microwave-assisted extraction of essential oil and biphenyl cyclooctene lignans from Schisandra chinensis Baill fruits. Journal of Chromatography A, 1218, 8573-8580.
Matsuura, R., Ukeda, H. & Sawamura, M. (2006). Tyrosinase Inhibitory Activity of Citrus Essential Oils. Journal of Agriculture of Food Chemistry, 54, 2309-2313.
Nielsen, S. S. (2010). Food Analysis. Fourth edition, edithed by Nielsen, S. S. Springer. New York. pp. 22, 580-582.
Rezvanpanah, Sh., Rezaei, K., Razavi, S. H. & Moini, S. (2008). Use of Microwave-assisted Hydrodistillation to Extract the Essential Oils from Satureja hortensis and Satureja Montana. Food Science and Technology Research, 14, 311-314.
Roy, B. C., Hoshino, M., Ueno, H., Sasaki, M. & Goto, M. (2007). Supercritical Carbon Dioxide Extraction of the Volatiles from the Peel of Japanese Citrus Fruits. Journal of Essential Oil Research, 19, 78-84.
Safaei-Ghomi, J. & Meshkatalsadat, M. H. (2010). Nano scale injection for the determination of voletile organic component of vitex Pseudo-Negundo using various extraction techniques. Digest Journal of Nanomaterials and Biostructures, 5, 207-213.
Shaw, P. E. (1979). Review of quantitative analyses of citrus essential oils. Journal of Agriculture Food Chemistry, 27, 246-257.
Vian, M. A., X., Fernandez, F., Visinoni and F., Chemat. (2008). Microwave hydrodiffusion and gravity, a new technique for extraction oils. Journal of Chromatography A, 1190, 14-17.
Wang, L. & Weller, C. L. (2006). Recent advances in extraction of nutraceuticals from plants. Trends in Food Science and Technology, 17, 300-312.
Webber, H. J. (1967). History and development of the Citrus industry. In: Reuther, W., Batchelor, L. D. and Webber, H. J. (eds). The Citrus Industry, 2nd edn. University of California Press, California, pp. 4-5.
WWW.Wikipedia.Com
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,645 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,375 |