تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,475 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,222,437 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 22,851,630 |
بررسی خاصیت آنتیاکسیدانی و چیلیتکنندگی عصاره زنجبیل | ||
علوم غذایی و تغذیه | ||
مقاله 3، دوره 11، تابستان 93 - شماره پیاپی 43، تیر 1393، صفحه 29-38 اصل مقاله (258.75 K) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی - پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زهرا کمالی روستا1؛ مریم قراچورلو 2؛ امیرحسین الهامی راد3؛ رضا عزیزی نژاد4 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحدعلوم وتحقیقات، گروه علوم وصنایع غذایی، تهران، ایران | ||
2استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم وتحقیقات، دانشکده علوم ومهندسی صنایع غذایی، تهران، ایران | ||
3استادیاردانشگاه آزاد اسلامی، واحدسبزوار، ایران | ||
4استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم وتحقیقات، دانشکده کشاورزی ومنابع طبیعی، تهران، ایران | ||
چکیده | ||
مقدمه: اتواکسیداسیون روغنها وچربیها یکی ازعوامل اصلی کاهش کیفیت غذاها وهمچنین کاهش ارزش غذایی محسوب میشود و ازطرق مختلف میتوان از روغنها درمقابل اکسیداسیون حفاظت کرد.گزارشات جدید حاکی ازآن است که آنتیاکسیدانهای سنتزی خود برای سلامتی انسان مضر هستند، بنابراین توجهات به سمت آنتی اکسیدان های طبیعی متمرکز گردیده است که ادویه جات از جمله زنجبیل منبع خوب آن به شمار میروند . مواد و روشها: در این پژوهش عصاره زنجبیل(ZingiberofficinaleRosceo) به روش حلال سرد با حلالهای استون ومتانول استخراج گردید. پس از تعیین راندمان استخراج ومیزان کل ترکیبات فنولیک عصاره ها،عصاره های استونی ومتانولی با غلظتهای متفاوت0/1،0/08،0/06،0/04،0/02درصد به طورجداگانه به تالو اضافه گردید تا خاصیت آنتی اکسیدانی عصارهها از طریق آزمون پراکسید و زمان مقاومت به اکسیدشدن تعیین و با آنتی اکسیدان سنتزیTBHQمقایسه گردد. همچنین خاصیت چیلیت کنندگی عصاره های استونی ومتانولی با غلظت1/0% بر فلز مس از طریق آزمون پراکسید وزمان مقاومت به اکسیدشدن درنمونه های تالو بررسی گردید. یافته ها: نتایج نشان دادندکه با افزایش غلظت عصاره های زنجبیل خاصیت آنتی اکسیدانی آنها بیشتر شد وگرچه عصاره متانولی زنجبیل دارای راندمان استخراج و ترکیبات فنولیک بیشتر میباشدخاصیت آنتی اکسیدانی عصاره0/1% استونی حتی ازTBHQبا غلظت 0/01% بیشتر بود. علاوه برخاصیت آنتی اکسیدانی در بررسی خاصیت چیلیت کنندگی نیز غلظت1 /0% عصاره استونی زنجبیل مؤثرتر بود. نتیجه گیری: عصاره استونی ومتانولی زنجبیل دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و چیلیت کنندگی میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتیاکسیدان؛ اتواکسیداسیون؛ چیلیتکننده؛ زنجبیل؛ عصاره | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,544 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,033 |