تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,475 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,226,517 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 22,857,732 |
بررسی خواص ضد باکتریایی اسانس و عصاره سرخس پرسیاوشL. Adiantum capillus-veneris | ||
شناخت و کاربرد گیاهان دارویی | ||
مقاله 6، دوره 1، 3(پیاپی3 زمستان 1387)، دی 1387، صفحه 41-46 اصل مقاله (100.72 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
گلناز تجدد* 1؛ احمد مجد* 2 | ||
1مسئول مکاتبات | ||
2ندارد | ||
چکیده | ||
گیاه آدیانتوم متعلق به خانواده آیانتاسه است که در ایران فقط یک گونه از آن با نام پرسیاوش (Adiantum capillus-veneris) وجود دارد. این گیاه از نظر پزشکی جهت درمان بیماریهای تنفسی، برونشیت، سرماخوردگی و سرفه مورد استفاده قرار میگیرد. در این پژوهش اسانس بخشهای هوایی سرخس به کمک روش تقطیر با آب تهیه و به کمک دستگاه GC/MS تجزیه و تحلیل گردید. اسانس جدا شده از گیاه شامل 20 نوع ترکیب بود که 4/75% کل آن را تشکیل میدهند و این ترکیبات شامل انواع اسیدهای چرب و مشتقات استری آنها انواع کتونها، دیترپنها، مونوترپنها و آلدییدها میباشد. عصارههای اتانلی و متانلی بخشهای هوایی و زیرزمینی گیاه به روش خیساندن تهیه شده و همزمان با اسانس بر روی پاکتریهای گرم مثبت جهت بررسی اثرات ضدمیکربی به روش چاهک اثر داده شد. اسانس جدا شده از بخشهای هوایی گیاه و عصارههای اتانلی و متانلی بخشهای مختلف گیاه بر روی تمامی باکتریهای مورد مطالعه اثرات ضدمیکربی قابل توجهی را نشان دادند | ||
کلیدواژهها | ||
باکتری؛ اسانس؛ عصاره الکلی؛ پرسیاوش | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,731 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,202 |