تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,476 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,346,919 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 23,003,464 |
ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی نانوذره دی اکسید تیتانیوم، EDTA و سیر بر سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا با استفاده از روش استاندارد میکرودایلوشن | ||
پاتوبیولوژی مقایسه ای | ||
مقاله 7، دوره 8، شماره 2(پیاپی 33)، شهریور 1390، صفحه 497-502 اصل مقاله (287.92 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مینا سعادت* ؛ شهلا رودبارمحمدی* ؛ رمضانعلی خاوری نژاد* ؛ الهام تقوی* | ||
ندارد | ||
چکیده | ||
فساد میکروبی یکی از مسائل دارای اهمیت در صنعت غذا بوده که در افراد مستعد مانند کودکان و کهنسالان این مسئله نمود بیشتری دارد. در این مطالعه خواص ضد باکتریایی دی اکسید تیتانیوم به عنوان یک عامل شیمیایی خود تمیز شونده و EDTA و سیر با استفاده از روش استاندارد میکرودایلوشن (رقتسازی) ارزیابی گردید. نانوذره TiO2 از طریق هیدرولیز TiCl4 بدست آمد. پس ازافزودن آب مقطر دیونیزه و 5 ساعت گردش محلول در دمای oC 100-80 خشک شد و در oC550 به فرم کریستالی در آمد. اندازه و نوع ذرات بوسیله میکروسکوپ الکترونی اسکنینگ (SEM) و X-Ray-Diffraction (XRD)تعیین شد. سودوموناس آئروژینوزا سویه)27853 (ATCC بر روی محیط نوترینت آگار (NA)کشت داده شد و پس از 24 ساعت نگهداری در oC37 سوسپانسیونی با غلظت cell/ml 106×1 تهیه گردید. تست حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) آن رویTiO2 ، سیر ، , EDTA ایمی پنم بر روی سودوموناس ارزیابی شد. بررسی شکل و قطر نانوذره با SEM نشان داد که ذرات کروی ، با قطر 40-65nm میباشند. MIC عوامل TiO2 و EDTA و سیر و ایمی پنم به ترتیب 40و92/24 و2/2 و 43/0 میکروگرم بر میلیلیتر بود. در این مطالعه نانوذره TiO2 با روش شیمیایی سنتز و نشان داده شد که دارای خاصیت ضد باکتریایی مطلوبی نسبت به سایر مهار کنندههای معمول است. لذا نانو ذره میتواند ترکیب مناسبی جهت حذف سودوموناس در صنعت غذا به ویژه در ارتباط با بسته بندی و پوشش مواد غذایی باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
عامل ضد باکتریایی؛ سودوموناس آئرژینوزا؛ نانوذره دی اکسید تیتانیوم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,200 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,600 |