تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,475 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,241,934 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 22,893,630 |
بررسی اثر ضد میکروبی درمنه دشتی(Artemisia Sieberi)تحت شرایط مختلف چرایی بر سالمونلا انتریتیدیس(Salmonella Enteritidis) | ||
پاتوبیولوژی مقایسه ای | ||
مقاله 1، دوره 9، شماره 2(پیاپی 37)، شهریور 1391، صفحه 651-656 اصل مقاله (384.83 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اشکان اطمینان اقطاعی* ؛ بابک خیرخواه* ؛ رضا باقری* | ||
ندارد | ||
چکیده | ||
درمنه دشتی گیاهی است از خانواده کاسنی، بوتهای به رنگ سبز متمایل به خاکستری و از عناصر رویشی ایران و تورانی و از عناصر غالب مراتع استپی ایران میباشد. کاربرد غیر علوفهای این گیاه به دلیل محتوای اسانس و عصاره آن بسیار متنوع است. از خاصیت آنتیبیوتیکی این گیاه در طب سنتی برای درمان سوء هاضمه و دفع انگلهای رودهای استفاده میشود. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر ضد میکروبی اسانس و عصاره این گیاه تحت شرایط مختلف چرایی بر روی باکتری بیماریزای سالمونلا انتریتیدیس میباشد. این باکتری از عوامل مهم عفونتهای رودهای است. در این پژوهش رشد سال 1390 گیاه درمنه دشتی از محلهای قابل برداشت در دو سایت متفاوت، تحت دو شرایط چرا شده و چرا نشده جمعآوری گردید. پس از تهیه اسانس و عصاره اثر ضد میکروبی 6 تیمار مختلف اسانس و عصاره گیاه دارویی درمنه دشتی که به صورت رقت سازی متوالی تهیه شده بودند با استفاده از روش انتشار دیسک بر روی باکتری بیماریزای سالمونلا ارزیابی گردید. نتایج این تحقیق نشان داد عامل چرا بر ترکیبات ضد باکتری اسانس درمنه دشتی بی تاثیر بوده اما اثر ضد میکروبی عصاره گیاه تحت تاثیر متغیر چرا قرار دارد. نتایج این پژوهش کاربردهای زیادی در صنایع غذایی و داروسازی می تواند داشته باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
درمنه دشتی؛ سالمونلا انتریتیدیس؛ اسانس؛ عصاره؛ اثر | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,810 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,200 |