تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,475 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,226,510 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 22,857,721 |
اثرات ضد باکتری اسانس چند گونه گیاهی بر باکتری های ویبریو آلجینولیتیکوس، لیستریا مونوسیتوژنز و اشرشیاکلی | ||
پاتوبیولوژی مقایسه ای | ||
مقاله 4، دوره 9، شماره 3(پیاپی 38)، آذر 1391، صفحه 749-754 اصل مقاله (490.99 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نرجس سنچولی ؛ مصطفی غفاری ؛ احمد قرایی* | ||
ندارد | ||
چکیده | ||
با توجه به محدودیت های استفاده از آنتی بیوتیک ها، گرایش به جایگزینی آنها با مواد طبیعی و ارزان تر را تقویت نموده است. از بین مواد مختلف جایگزین، اخیرا فرآورده هایی با منشاء گیاهی جایگاه ویژه ای یافته اند. در این تحقیق اثرات ضد باکتریایی اسانس 5 گونه گیاهی نعناع ،(Mentha spicata) رزماری Rosmarinus ) (officinalis میخک هندی ،(Eugenia caryophyllata) زیره سبز Cuminum (cyminum) و سماق (Rhus coraria) بر 3 سویه باکتریایی (Escherchia coli Listeria monocytogenes, Vibrio alginolyticus) مورد مطالعه قرار گرفت، برای تعیین حداقل غلظت بازدارندگی(MIC) از روش استاندارد میکرودایلوشن( Broth Microdilution )استفاده شد و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) با استفاده از مقادیر MCI هر اسانس تعیین شد. نتایج نشان داد که کمترین میزان MICوMBC به ترتیب برابر با 4 و 8 میلی گرم در میلی لیتر که مربوط به اسانس های میخک هندی بر باکتری های E. coli و V. alginolyticus و نعناع بر باکتری V. alginolyticus ب وده و بیشترین مقدار MIC,MBC مربوط به اسانس رزماری به ترتیب برابر با 18 و 36 میلی گرم در میلی لیتر بر باکتری L. Monocytogenes به دست آمد. از بین اسانس های مورد بررسی اسانس میخک هندی، عملکرد قوی تری داشته و باکتری ها نسبت به آن حساس تر بودند. اما اسانس رزماری، ضعیف تر و باکتری ها نسبت به آن در مقایسه با سایر اسانس ها مقاومتر بودند. حساس ترین و مقاوم ترین باکتری نسبت به اسانس های مورد مطالعه به ترتیب باکتری V.alginolyticus , L.monocytogenes ودند. نتیجه این که اسانس های مورد مطالعه دارای اثرات ضد باکتریایی بر باکتری های مذکور بوده و از بین اسانس های مورد بررسی اسانس میخک هندی و نعناع قوی تر بوده بنابراین پیشنهاد می شود با جداسازی ماده موثره این دو اسانس در کنترل باکتری های بیماری زای دیگر استفاده شود | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ اثرات ضد باکتری؛ میکرودایلوشن MIC | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,260 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,524 |