تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,475 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,229,217 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 22,861,481 |
ارزیابی سطح آلودگی به جیوه در کپسول های روغن ماهی امگا- 3 استحصالی از ماهی های راسته کوسه و تن عرضه شده در شهر تهران به روش ولتامتری چرخه ای | ||
پاتوبیولوژی مقایسه ای | ||
مقاله 1، دوره 9، شماره 4(پیاپی 39)، اسفند 1391، صفحه 785-792 اصل مقاله (315.75 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
بهروز اکبری آدرگانی ؛ لطیفه نویدپور* ؛ مریم شکرچی* | ||
ندارد | ||
چکیده | ||
روغن ماهی سرشار از اسیدهای چرب مفید است. امروزه استفاده از روغن ماهی امگا- 3 به دلیل اثرات مفید آن بر سلامت انسان مصرف بیشتری پیدا کرده است. امروزه به دلیل فعالیت های صنعتی، انتشار جیوه و ترکیبات آن به محیط زیاد شده و به دلیل خطر برای سلامت انسان نگرانی هایی در مورد بروز آلودگی جیوه در روغن ماهی وجود دارد. هدف اصلی این تحقیق ارزیابی سطح آلودگی کپسول های روغن ماهی امگا- 3 به جیوه در سطح عرضه در شهر تهران به روش ولتامتری چرخه ای است. بدین منظور 14 نمونه تجاری روغن ماهی از سطح شهر تهران جمع آوری و به آزمایشگاه منتقل شد. در این تحقیق از روش آماده سازی هضم میکروویو و آنالیز ولتامتری چرخه ای برای تعیین مقدار جیوه استفاده گردید. فرآیند هضم در فشار ثابت 50 بار و شیب دمایی 145 تا 200 درجه سانتی گراد طی چهار مرحله انجام شد. نتایج این بررسی نشان داد که غلظت جیوه در 14 نمونه روغن ماهی مورد بررسی در دامنه 11/03 تا 107/11 نانوگرم بر میلی لیتر بوده است( Pاز راسته کوسه ماهی و ماهی تن که مستعد تجمع جیوه هستند می تواند سلامت مصرف کننده را دچار مخاطره جدی کند. | ||
کلیدواژهها | ||
روغن ماهی؛ امگا- 3؛ جیوه؛ هضم میکروویو؛ ولتامتری چرخه ای؛ عریانسازی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 5,390 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,072 |