تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,476 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,285,243 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 22,937,661 |
مقایسه دو روش واکنش زنجیرهای پلیمراز و کشت استاندارد برای تشخیص سالمونلا در شیر خام | ||
پاتوبیولوژی مقایسه ای | ||
مقاله 1، دوره 12، شماره 1(پیاپی 48)، فروردین 1394، صفحه 1509-1516 اصل مقاله (392.15 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مجتبی بنیادیان 1؛ تقی زهرایی صالحی 2؛ امیر مهربانی 3 | ||
1گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، پژوهشکده بیماری های مش ترک انسان و دام، دانشکده boniadian@vet.sku.ac.ir . دامپزشکی، دانشگاه شهرکرد، | ||
2استاد گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، | ||
3دانش آموخته دوره کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشگاه شهرکرد، | ||
چکیده | ||
باکتری سالمونلا از جمله باکتریهای بیماریزا است که میتواند در غذا و مواد اولیه حضور پیدا کند. وجود این باکتری در مواد غذایی علاوه بر ایجاد بیماری میتواند باعث افت کیفیت تولید و کاهش رشد اقتصادی کشور شود. در این مطالعه، تعداد 150 مخزن حمل شیر خام برای شناسایی و جداسازی باکتری سالمونلا در شیر خام، برای مقایسه روشهای واکنش زنجیرهای پلیمراز و کشت مورد آزمایش قرار گرفت. در این روش ابتدا شیر خام به روش استاندارد مورد کشت و آزمایش قرار گرفت و سپس مراحل تکمیلی و شناسایی برای جداسازی باکتری سالمونلا انجام شد. با استفاده از روش کشت، 6 نمونه کشت باکتری مشکوک، برای انجام آزمایش واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR)انتخاب شد که پس از آزمایش PCR و استفاده از شناساگر ژن invA نتایج آزمایش منفی شد. سپس آزمون PCR مستقیم بر روی شیرخام با استفاده از شناساگر ژن invA انجام شد. در این روش تعداد 3 نمونه از 150 نمونه مورد آزمایش مثبت گردید. در مجموع در 2% از کل نمونه ها، آلودگی به باکتری سالمونلا وجود داشت. نتایج این مطالعه نشان داد که روش PCR نسبت به روشهای سنتی در شناسایی باکتری سالمونلا در شیر خام از توانایی بیشتری برخوردار است. | ||
کلیدواژهها | ||
سالمونلا؛ شیر خام؛ کشت استاندارد؛ واکنش زنجیرهای پلیمراز | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,136 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 924 |