تعداد نشریات | 50 |
تعداد شمارهها | 2,232 |
تعداد مقالات | 20,476 |
تعداد مشاهده مقاله | 25,344,241 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 23,000,884 |
تعیین و بررسی برخی خواص فیزیکی و مکانیکی بادام درختی رقم ربیع | ||
علوم غذایی و تغذیه | ||
مقاله 7، دوره 13، بهار 95 - شماره پیاپی 50، فروردین 1395، صفحه 65-74 اصل مقاله (502.56 K) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی - پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهرداد سلیمی1؛ محمد غلامی* 2؛ شهرام محسنی3؛ احسان عبدالعلی زاده1 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه ماشینهای کشاورزی، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران | ||
2دانشیار گروه ماشینهای کشاورزی، واحد تاکستان، دانشگاه آزاد اسلامی، تاکستان، ایران | ||
3مدرس مرکز آموزش جهاد کشاورزی استان اردبیل، ایران | ||
چکیده | ||
مقدمه: طراحی صحیح و مناسب تجهیزات انتقال، برداشت و فرآوری محصولات کشاورزی نیازمند دانش کافی از خصوصیات فیزیکی و مکانیکی آن محصول میباشد. مواد و روشها:در این تحقیق مشخصههای فیزیکی (شامل ابعاد، جرم، میانگین قطر هندسی، کرویت، سطح رویه، حجم و فرآیند جذب رطوبت) بادام درختی رقم ربیع و مغز آن و خواص مکانیکی (شامل نیرو، تغییر شکل، انرژی و توان لازم برای شکست) بادام درختی رقم ربیع تعیین شد. یافتهها: میانگین قطر متوسط هندسی برای بادام ربیع 37/22 میلیمتر و برای مغز آن 42/13میلیمتر بود. میانگین کرویت برای بادام 654/0 درصد و برای مغز آن 523/0 درصد بود. با قرار دادن نمونههایی از مغز بادام در آب فرآیند جذب رطوبت مغز بادام مطالعه و مدلهای ریاضی آن تدوین شد. از فاصلهی زمانی بین 13-9 ساعت پس از قرار دادن نمونههای مغز بادام در آب کل افزایش وزن آنها نسبت به وزن اولیه 36 تا 41 درصد بود که این مقدار پس از 18 ساعت به 44 درصد افزایش یافت. نتیجهگیری: ضریب اصطکاک استاتیک بادام و مغز آن به ترتیب روی شیشه و آهن گالوانیزه کمترین بود. بررسی اثر رطوبت بر ضریب اصطکاک استاتیک بادام نشان داد که با افزایش رطوبت این ضریب افزایش مییابد. در بررسی خواص مکانیکی نتایج بدست آمده نشان داد که تاثیر سرعت بارگذاری و جهت بارگذاری بر نیرو، انرژی و توان لازم برای شکست بادام در سطح یک درصد معنیدار بود. توان مصرفی برای شکست بادام با افزایش سرعت از50 به 200 میلیمتر بر دقیقه افزایش یافت. با افزایش سرعت بارگذاری، نیروی شکست بادام، به طور معنیداری کاهش و تغییر شکل در نقطهی شکست افزایش یافت. نیروی شکست بادام در بارگذاری در جهت محور داراز (Z) کمترین بود. | ||
کلیدواژهها | ||
بادام ربیع؛ خواص فیزیکی؛ خواص مکانیکی؛ خواص اصطکاکی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,605 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 696 |